sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Helsinki Retro & Vintage Design Expo

Lauantaina suuntasin Kaapelitehtaalle, missä järjestettiin ensimmäistä kertaa kahden päivän mittainen Helsinki Retro & Vintage Design Expo. Toivon todella, että tapahtuma saa jatkoa! Paikalla oli noin 100 näytteilleasettajaa ja voi mitä aarteita pöydät notkuivat. Tarjolla oli lähes kaikkea, mitä retrohullu toivoa saattaa. Rahaa kyllä olisi tuonne saanut palamaan vaikka kuinka paljon, mutta asetin itselleni jo ennen tapahtumaa tiukan budjetin. Tässä muutama kuva messutarjonnasta.

Roomage - Vintage Interiors myi paikalla mm. vanhoja opetustauluja, lääkepulloja ja puisia juomalaatikoita:




Messuilla näin ensimmäistä kertaa elämässäni vaaleanpunaisen Mäkisen kuvastimen kukkapeilin. En tiennyt, että peiliä on valmistettu tässä värissä. Heti peilin nähdessäni tiesin ihmisen, jonka seinälle tämä kuuluu. Sunnutaina tapahtuneen muutaman puhelinsoiton ja viestittelyn kautta peili matkaa huomenna Lohjalle eräälle ihanalle retroystävälle. Peilin myi Wanha Tammitori Hyvinkäältä.



Messujen yksi kauneimmista oli mielestäni lumppulastakin tuttu Retrosiskon osasto. Retrosisko todella panostaa tavaroiden kauniiseen esillepanoon. Tässä oli värimaailma niin täydellisesti minun makuuni, että huomasin osaston jo kaukaa!




Ostin kaksi punakeltaista kukkalasia neljällä eurolla kappale:












Kaikki näytteilleasettajat eivät olleet panostaneet esillepanoon, mutta pidin myös siitä, että joidenkin myyjien tavaroita pääsi penkomaan kirpputorityyliin. Silmänruokaa messuilla riitti paljon ja tiukan budjettini vuoksi paljon ihania tavaroita jäi vain vangittua muistoksi valokuviin.





Olenkin maininnut aikaisemmin blogissani muutamaan otteeseen, että retrokankaat ovat suuri heikkouteni ja niitä tältäkin reissulta tarttui eniten mukaan. Kankaita oli todella paljon tarjolla ja hinnat vaihtelivat eurosta useisiin kymppeihin. Minä keskityin kankaisiin, joita sai alle kahdella kympillä.


Edullisemmasta päästä oli keltainen sydänkangas, jota sain kolmella eurolla kahden kappaverhon ja yhden isomman palan verran:


Aikuisten pussilakana maksoi myös kolme euroa ja tälle minulla on tiedossa jo ompeluprojekti:


Keltaista pupukangasta löytyi lakanan verran ja oli edullinen siihen nähden, mitä näistä yleensä pyydetään. Maksoin kankaasta kymmenen euroa:


Pinkki pöytäliina maksoi myös kympin:


Tämä oli kallein ostokseni, mutta hinta jäi myös reilusti alle kahden kympin. Tämä kaunis liina pääsee meidän parvekkeen pöydälle:


Messut olivat mielestäni hyvin järjestetty ja kymmenen euron sisäänpääsymaksu oli myös melko kohtuullinen. Toivon todella, että tapahtuma saa jatkoa ja uskon, että yleisömäärää olisi mahdollista kasvattaa vielä entisestään. Lauantaina puolen päivän jälkeen messuilla oli kyllä ihmisiä, mutta minkäänlaista tungosta ei näkynyt missään. Se on tietenkin mukava asia messuasiakkaan kannalta.

Kaunista ja aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille lukijoille!


perjantai 14. maaliskuuta 2014

Kevättä ilmassa

Täällä Helsingissä on ollut uskomattoman keväistä! Metsässä kävelyllä olen nähnyt ensimmäiset pienet vihertävät silmut puissa ja Nurmijärvellä käydessäni näin ensimmäisen leskenlehden. Aurinkokin on lämmittänyt ihanasti. Huomiseksi on kuitenkin ennustettu räntäsadetta, joten takatalvi saattaa vielä tulla..

Aurinko on saanut minut niin keväiselle mielelle, joten eihän se minun kirpputorilakkokaan kestänyt kuin muutaman päivän.. Kirpputoreilta on löytynyt liikaa kivoja ja värikkäitä juttuja, joten lakkoillaan sitten joku toinen kerta!

Mannerheimintien Pelastusarmeijan kirpputorilta löytyi kaksi todella hyvässä kunnossa olevaa vanhaa makuupussia kuusi euroa kappale. Nämä kuosit ja värit ovat niin minun makuun:








Pelastusarmeijan kirpputorilta ostin myös ihanan peltipurkin kahdella eurolla sekä todella kauniin emalimukin eurolla:




Myös yksi veikeä puulelu pääsi lasten leikkeihin:


Tänään kävin pitkästä aikaa Mekkomaniassa. Mekkomania juhlii muuten huomenna 6-vuotissynttäreitä. Tänään löysin sieltä meidän pienimmäiselle söpön retropaidan:


Posti on tuonut minulle viime aikoina kaksi aivan ihanaa pakettia maailmalta:




Näistä ihanuuksista löytyy lisää tietoa alice applen blogista. Toista pakettia odotin melkein kuukauden, mutta se kannatti! Tilasin saman suunnittelijan tapettaja yhdysvaltalaisen sivuston kautta. Tällä viikolla sain pakettini, joka sisälsi kaksi rullaa ja lisäksi yhden pienen testipalan. En ole ikinä nähnyt yhtä kauniita tapetteja ja nyt mietin täällä kuumeisesti, mihin projektiin nämä käytän. Esille ne on saatava ehdottomasti!





Tapetointiprojektien lisäksi ompelen keväistä tilkkutäkkiä kierrätyskankaista:


Lisäksi haluan virkata oikein värikkään maton meille vielä ennen kesää:


Vaikka se takatalvi nyt tulisi huomenna, niin kesäaikaan siirrytään jo 16 päivän päästä! Paljon aurinkoa ja iloa viikonloppuun teille kaikille.